“TUN MAHATHIR FOBIA Dengan Dato’ Seri Anwar Ibrahim???!!! ||| Ooo… Dia Ni La Yang Diheret Keluar Tu Ya… …!!! ||| Hairannya… Kenapa Tun DIAM?!!! @ MalaysiKini, MalaysianIndian1 Dan MalaysiaNews”

1 04 2008


What happens if you mention Anwar’s name in UMNO’s meeting.

Ketua Pemuda dari cawangan Parit 8, Sekinchan telah mencadangkan pelawaan terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk dimasukkan semula pada barisan pemimpin Umno pada forum Pasca Pilihanraya Umum ke12 kelolaan MYKMU.Net. Akibat dari cadangan tersebut telah menyebabkan kemarahan dari penyokong-penyokong Umno. Ketua pemuda tersebut telah diarahkan keluar dari dewan.

***********************************************************************************************
sumber daripada malaysianews youtube, malaysianindian1 youtube, malaysiakini youtube.
***********************************************************************************************

***********************************************************************************************
“JOM! Kita Pakat-pakat Sokong PAS!!!”

berapa ramaikah yang berani menyatakan sokongan mereka terhadap PAS?

untuk lebih lanjut, klik di sini.
***********************************************************************************************

pas-for-all.jpg


Actions

Information

7 responses

2 04 2008
careliph

Di satu ketika manusia bergelar Tun ini dipandang hina, jijik, zalim & kejam.. di 1 ketika lainnya manusia ini dipuja puji, di angkat di sorak oleh orang yang sama menghinanya dahulu..

Sungguh demokrasi itu berpura-pura.. ibarat akhlaknya seorang munafik.

Manusia ini yang bergelar Pejuang reformasi di 1 ketika pernah meratah daging musuhnya… diketika ini menjadi pujaan mangsanya dahulu…

Sungguh demokrasi itu pelik… ibarat sihir yang dituju-tuju.

3 04 2008
affendy

Salam,
Apapasal Tun langsung x nk sebut Parti Keadilan, Pas, DAP dia sebut, x de langsungkah niat di hati dia utk berbaik dgn bekas timbalan dia dulu, atau mungkin dia mahu dato’ sri anwar yg memulakan dahulu.
Berbaik2 lah demi agama kita, buang yg keruh ambil yg jernih.

5 04 2008
e Pemuda PAS

Dear Malaysian,

Nama saya Rustam dari Bukit Beruntung…

Saya berada di dalam Dewan “Main Hall” Hotel Singgahsana, Petaling Jaya pada hari Selasa 1 April 2008… daripada jam 8.20 pagi sehingga 1.25 pm…

Sesuatu yang amat melucukan semasa Sasnizam Adham menyampaikan idea “GILA APRIL FOOL” itu..

Haa haaa.. Kasihan UMNO..

“But that is the reality from us” yang mahukan Reformasi dalam UMNO..

atau UMNO terus basi..

Kasihan Sasnizam Adham kena belasah dgn Samseng Kg Dusun UMNO.

*** P/S *** komen ini saya copy paste daripada forum di youtube. ***

6 04 2008
PANGLIMA_MALAYSIA

SALAM,

VIDEO YG HANIEF BUAT TU MMG JELAS MENIPU DAN DI EDIT..KENAPA MUDAH PERCAYA

8 04 2008
suraya

utk information…dulu anwar anggota ABIM dan menentang Dr.M. Bila Dr.M menjemput anwar ke UMNO dan tawar berkerjasama dia terus je setuju…melupakan perjuangannya membentuk negara Islam…rasuah? nape dia bnyk sgt tahu RASUAH. coz dulu sblm jd TPM dia menteri kewangan 8 tahun berturut. kalo baik sgt nape membenarkan serta meluluskan rasuah…..

18 07 2008
Peter BS Chan

Bila kah pemimpin pemimpin baik pun BN atau pihak perbangkang dapat duduk bersama dan memincang dengan secara demokratik dan terbuka atas isu isu terkini yang begitu tertekan dan beban ke-atas rakyat? Harap kan ahli ahli parlimen, mereka asyik nak bertengkar dan mengeluarkan kan kata kata yang tak bersenonoh. Berapa masa telah di basir dalam Dewan Parlimen keatas perkara perkara yang tak sepatutnya belaku. Ada kah ahli ahli parlimen sedar ini sangat memalukan kan Negara kita? Rakyat dalam masa ini rasa tertekan dan di bebankan oleh kenaikan minyak dan bahan bahan makanan . . . tapi jangan lah terus menekan dan bebankan rakyat lagi dengan unsur unsur yang tak sihat di dengar dan pandang. Apa kita hendak sekarang ia lah “solution to our root problems,” bukan sebalik nya. Dengan unsur unsur yang tidak sihat itu dapat kah ia menyelesaikan masaalah kita?
Krisis politik kita sekarang menjadi semakin panas dan nampak nya ia akan keterusan kecuali kita bertenang dan dengan secara aman duduk bersama dan cari “concrete and constructive solutions” untuk mengatasi nya. Cara “war of words” tak dapat menyelesaikan nya. Anak anak kita nak makan, pergi sekolah dan bil bil kena di bayar, mana kita ada masa untuk bertengkar, maki memaki, tuduh menuduh dan sebagai nya. Sudah lah! Saya menyeru kp pemimpin pemimpin kita tolong lah berhenti semua itu dan terus lah maju kan depan dan dapat kita merayakan hari kemerdekaan yang 51 dengan kemenangan dan kesejateraan.”

22 01 2009
arai

pemimpin telagah rakyat tersergah,ekonomi gundah.kalau manusia sesama manusia tidak bermaafan apalah guna kehidupan mereka dipersada kepimpinan.apakah melaungkan hadari sekadar penyedap dalam mencari trademark mereka tersendiri?sedang hidup mereka senantiasa dalam perbalahan seakan-akan mencari kemenangan tersendiri.ada-ada saja karyawan politik diantara mereka mencari ajenda untuk paparan rakyat yang berterusan terpedaya dalam arus politik masakini.kita seakan bercakaran sesama sendiri tanpa bernoktah.renung-renungkanlah!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s