“APA??? PETRONAS Tak Yakin! Tapi… … PAK LAH Jamin!!! ||| Harga Minyak Kekal??? Naik??? Turun??? Eh, Turun Confirm Hampeh!!! ||| Ar Ar… Nak Tipu… Ar Ar… …”

27 03 2008

***********************************************************************************************
“JOM! Kita Pakat-pakat Sokong PAS!!!”

berapa ramaikah yang berani menyatakan sokongan mereka terhadap PAS?

untuk lebih lanjut, klik di sini.
***********************************************************************************************

Advertisements

Actions

Information

2 responses

4 06 2008
syahjehan

nak wat camner.. kata depa harga minyak dunia naik.. takleh nak wat apa dah… dah lama daaa… sabo je la.. kita takde choice sbb dah hari2 guna minyak.. huhu.. tatau la apa nak jadi.. gaji naik pon suma pakat naik..

5 06 2008
skuad99

sebelum pru dalam pertengahan@awal tahun 2007, kenaikan terakhir minyak petrol pada kadar 30 sen dijanjikan akan gunakan penjimatan tersebut untuk membaik pulih perkhidmatan pengangkutan awam iaitu sebanyak +/- 4 bilion, tapi sejauh mana perkhidmatan awam ini dibaik pulih telah dibaik pulih hal ini perlu disoal diparlimen.

kini minyak dinaik lagi 78 sen/petrol, rm1/diesel ia dilaksanakan terburu2
sebelum penstrukturan subsidi dirangka dengan sebaiknya dan dibincangkan secara jelas oleh semua pihak termasuk YB BN SENDIRI.

betapa bacul kerajaan BN membuat pengumumam selepas tamat sidang dewan rakyat walaupun masih ada sidang dewan negara.

baru xsampai seminggu haramkan kereta asing x guna stesen minyak, kemudian dihapuskan terus, (menteri pdn& hep dalam buliten utama 4 jun 2008). itupun banyak kepincangan dalam polisi ini.

alasan kerajaan

harga minyak global naik, maka dibandingkan dengan singapura dan thailand yang bukan pengelura minyak dulu, kini dan mungkin akan datang,
YB menteri kew 2, kata tidak bertanggungjawab guna keuntungan petronas untuk tampung subsidi sedangkan malysia akan jadi pengimport minyak 2014. selama berpuluha tahun keuntungan petronas disaalurkan kemana.

janji kerajaan
RM 150/TAHUN untuk sebiji motor , sedangkan PALING KURANG rm 4 SEBELUM HARGA NAIK dapat diguna seminggu sudah berjimat jadi RM4X 4 MINGGUX 12 BULAN = RM 192 setahun. maka defisit 42 sebelum harga minyak naik. klu kereta kiralah sendiri.

cadangan kepada yb pakatan :
1) meminta kementerian kewangan menyemak kembali program seperti citrawarna, rumah terbuka, sambutan kemerdekaan dll. peruntukan hendaklah kurang daripada RM 5 juta atau satu angka lain yang munasabah.
2) pengumuman sebarang projek berskala besar & mega perlu dapat kelulusan parlimen @ buget perlu dibincang diparlimen.
3)diwujudkan jawatan kuasa parlimen yang diwakili oleh setiap parti untuk bincang langkah yang jangka panjang spt R&D DALAM SUMBER BAHANAPI, perlu penglibat proton, perodua, petronas, mpob dll
3) rakyat perlu tunjukkan protes bukti kes terkini , persimpangan jalan mahkota cheras, setelah sekian lama akhirnya YB menteri Ir mohamad akhirnya ikut walaupun sebelum ini samy vellu kata jalan tersebut haram dan dibenarkan oleh kabinet 11. ia perlu diaturkan oleh PROTES yang dipengerusikan oleh YB dr. Hatta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s